- För att det var en underbar kväll på Gondolens terass

 
      
I tisdags var jag och ett gäng bloggare inbjudna till Gondolens tak, en otrolig utsikt över Stockholm och härliga Agnieszka och Linn från Spot & Tell som välkomnade oss. Allt kändes så planerat in i minsta detalj och Indiska - som även sponsrade med en goodiebag - hade en mysig sommarhörna som jag lägger upp bild på lite senare. 
      
      

Jenny Fridh från Kronfågel, började med att presentera Kronfågels nya sommarsortiment till musiken från Kronfågels nyskapade playlist på Spotify. "BBQ Tunes" som är den perfekta spellistan för grillfesten. 
    
      
Vi serverades först BBQ Pulled Chicken Sliders med coleslaw, otroligt gott! Till det var det somriga drinkar med färska bär till, vi blev hela tiden uppassade och stämningen var på topp. Det var otroligt skönt att vi inte var så många ändå, det var inte alls lika stressigt utan saker och ting fick ta tid och självklart skulle det fotas en massa. Det är skönt att hänga med bloggare haha, inga konstigheter om alla sitter med mobiler och kameror.
     
     
      
 
Beer can chicken är ändå rätt nytt för svenskarna även om det är stort i bl.a USA. Man trär kycklingen över en halvfull ölburk och kryddar med fördel med en kanelstång eller varför inte anis för mer smak. Slutresultatet blir en smakrik och saftig kyckling. Jag kan inte tänka mig något mer macho att sätta på grillen haha!  
 
Det är en fördel att använda sig av en klotgrill. Briketterna ska vara grå och glöda när kycklingen placeras på botten av grillen. På med locket och vänta sedan tills du får en temp på ca 82grader vilket tar ca 40 min, dock varierande så har ni inte en temp - införskaffa en! Då får man dessutom alltid samma resultat. En billig temp från Clas Ohlsson duger gott och väl. 
 
      
      
Magnus Albrektsson hade fullt upp :) Det serverades utöver en massa kyckling även pasta, parmesan och sallader för att sedan avsluta med en efterätt utom denna värld med jordgubbsorbet, rabarberkolasås, vaniljinkokta rabarber och mandelcreme!

      
Mitt härliga sällskap Madeleine på Barnshopping.se med den underbara utsikten bakom oss, träffade även på en rad nya bekantskaper bl.a den grymma fotografen Carlos, det blev mycket kamerasnack och jag och Madeleine satt som små barn och sög åt oss av alla visa ord ;)
 

Med oss hem fick vi två goodiebags bl.a Kronfågels BBQ grillmixlåda som vi passade på att grilla på nationaldagen, färdigmarinerade vingar, lår och ben redo att slängas på grillen. Självklart en färdigmarinerad hel kyckling som bara väntar på att grillas beer can style, BBQ Kycklingburgare som vi inte hunnit testa ännu och så min nya favorit - BBQ Chicken Chipotle, oförskämt gott. Funderar på om något kommer kunna slå detta, den medföljanden glazen med sweet chili var pricken över i:et.  

Landmann har även en ställning som kan användas istället för ölburken, där häller du istället i ölen och ev kryddor. Vi ska nog prova på båda och så får vi se vad som funkar bäst ;)

Instruktionerna, inspiration och recept hittar ni på Kronfågels hemsida

Tack Kronfågel och Spot & Tell för en helt underbar kväll!

Kommentera här: