Förlossningen.. (långt)

Ja vart ska jag börja egentligen,. 
Somnade i soffan på lördag natt och vaknade vid 04.00 då tänkte jag gå in och lägga mig i sovrummet (Mats var fortfarande uppe) men när jag gått några steg så sa det bara ploffs på golvet och det var som att någon släppt en "liten vattenballong", såg och kändes antagligen mycket mer ut än vad det var men det var klart vatten iallfall och chockad torkade jag upp allt och sen ringde jag till förlossningen och förklarade helt enkelt.
De sa att jag kunde komma in klockan 10 på morgonen och hände något tidigare så skulle vi bara ringa.
Sagt och gjort så vi gick och la oss efter ett tag (inga sammandragningar eller så) och runt 8 gick vi upp och förberedde barnvakten om att vi skulle lämna Mercedes iallfall under några timmar.

10.20 kom vi till Obstretiska (tror jag det hette) efter att ha vimsat runt på sjukhuset i 30minuter haha, det hade tydligen stått fel plan på första skylten. Men men,. en Ctg-kurva togs och under en timme så hade jag bara 2 sammandragningar - som dessutom inte ens hade kännts öht, men jag var ändå glad att det iallfall visade NÅGOT för under hela dagen hade jag inte haft några sd alls.
En sköterska förklarade att man har två hinnor och i vissa fall så kan det finnas vatten även i den yttre hinnan, så det var antagligen den som gått sönder eftersom att det inte läckt något vatten sen kl 4 men för att verkligen vara säker så skulle en läkare kolla och vi skulle komma tillbaka efter 2 timmar.

Så vi åkte iväg och käkade, jag tyckte att det kändes så onödigt att ha spenderat halva dagen där "helt i onödan" för det var ju inget på G men vid 14 träffade vi läkaren och hon konstaterade att hinnorna verkade hela MEN sen sa hon också att jag var öppen 5 centimeter och att vi skulle bli skickade till förlossningen för att sätta igång förlossningen. Hon frågade om vi ville gå runt lite eftersom att det just nu var fullt på förlossningen eller om vi ville komma tillbaka klockan 17, vilket vi tyckte lät jättebra. Helt paffa blev vi båda två men eftersom att det gick så snabbt första förlossningen så var det ju ingen idé att jag skulle åka hem och riskera att föda hemma istället.  

Vi åkte hem och hämtade lite småsaker och sen tillbaka till sjukhuset igen, under tiden hade jag börjat få några små sammandragningar iallfall och det var antagligen pga undersökningen som hon gjorde. 

17.00 var vi iallfall i ett "förlossningsrum" och en jättemysig barnmorska började förbereda allt, fick en supersnygg sjukhusskjorta haha och sen skulle hon försöka sätta en kanyl men efter att jag förklarat att jag är rädd för nålar just pga att de aldrig lyckas sätta rätt så lovade hon att hon bara skulle göra två försök och funkade det inte så skulle hon sluta och sen bara sätta om det verkligen behövdes.  
Två försök och en massa blod senare så slutade hon, jättetrevlig att höra någon säga "ne blodkärlen bara spricker" och sen "är du snäll att torka upp blodet på golvet" men jag slapp mer iallfall så jag var nöjd. 
Jag var nu öppen 6cm.

17:16 tog de hål på hinnorna och vattnet gick. Började få lite värkar och vi stog glatt och tittade på mätaren som visade när "toppen" var och när det vände, det var jätteskönt när Mats kunde säga att nu vänder det! 
Värkarna kändes i ryggen och jag stod upp mot sängen med Mats som masserade ryggslutet under värkarna. ¨

18:02 bad jag om lustgas då det började göra lite för ont för att bara kunna andas igenom. Öppen 7cm
Minnet sviker lite men jag fick liite för hög dos av lustgasen så jag var väldigt virrig ett tag, vissa gånger blev jag lite rädd när jag "kom tillbaka till verkligheten" eftersom att jag hörde och såg skumma saker och sen blev det svårt att skilja allt åt. Lustgasen sänktes lite.
Gjorde svinont i ryggen och barnmorskan sa att kvaddlar kunde hjälpa varpå jag halvskriker NEJ av förskräckelse haha, var livrädd för det haha så nej det skulle jag absolut inte ha.  
Fortsatt massage i ryggen, ibland ville jag ha det och ibland viftade jag med armarna för att ingen fick röra mig alls. 

18:45 öppen 8cm och jag blev jättebesviken
"Neeeej, två timmar och två centimeter alltså två timmar till" vimsade jag helt uppgivet. 
Höjd lustgas igen och jag prövade att stå på knä i sängen, var jättetrött och klunkade i mig hur mycket juice och vatten som helst - herregud vad törstig jag var...

18:55 fick helt plötsligt krystvärkar, barnmorskan frågar om den värken kändes annorlunda vilket den helt klart gjorde och jag var nästan helt öppen förutom en kant kvar så jag fick "hålla igen" medans hon fick undan sista kanten. Barnmorskan säger uppmuntrande att "Nu är du snart klar Matilda" 
"Nej det är ju DET HÄR som gör ont" Gnällig som få ^^ Men det får man vara haha.

19:15 Orkade inte stå på knä så jag fick sitta i sängen, allt jag sa var att jag var trött och ville sova. 
De sa att jag skulle "trycka på" och mitt svar var oftast "neej jag vill sova" ;) Det var ungefär alllt jag kunde tänka på då haha.
Min kära lustgas togs ifrån mig och jag fick en handduk att dra i vid krystvärkarna istället - funkade mycket bättre.   
Hade druckit så mycket att blåsan var full och hindrade bebisen från att komma ut så jag försökte för glatta livet att kissa men det gick inte - jag hittade liksom aldrig rätt muskel och jag var livrädd för att de skulle "tömma blåsan" såsom de uttryckte det. Jag var inte så jättemedgörlig på det för jag var skraj att det skulle göra ont men sen så kändes det ju inte alls när de väl "tömde blåsan" - hur de gjorde vet jag inte riktigt.  
De två sista värkarna gör milt sagt - skitont - och jag vet knappt vart jag ska ta vägen.

19:24 "Oj hur ligger du egentligen med axlarna" hör jag barnmorskan säga och sen ser jag helt plötsligt ett barn komma från "ingenstans" och upp på magen. 
Själv är jag i total chock och det tar ett tag att förstå att våran älskade son faktiskt har kommit.

Får se den urhäftiga moderkakan som bebis bodde i och barnmorskan konstaterar att jag måste ha haft en förlossningsängel som såg till att jag inte sprack för med tanke på HUR han kom ut så skulle de flesta spricka rejält tydligen. 

Som jag skrev tidigare så kom han ju med huvudet i framstupa kronbjudning, handen vid ansiktet och axlarna på tvären - inte riktigt det smidigaste sättet kanske. 

Summa summarum var ändå att det inte alls gjorde lika ont denna gången, 2 timmars värkar varav 40min som ändå var helt okej, 1 timme i lustgaslandet och sen slutspurten.

1 Mamma till världens underbaraste mulatt<3:

skriven

en förlossning e underbar. men de gör ju ont som fan o födda barn:Pva jätte kul att läsa i alla fall om din förlossning <3332 Olelsi / Nettan:

skriven

Jag har mitt kvar om ca en månad, gruvsamt men de andra tre förlossningarna har gått bra så jag hoppas att min fjärde går bra oxå.Känns skönt när det e över...och man får upp bäsen på magen. Underbar känsla...

Tyckte förra gången att det nästan var värre med moderkakan som skulle ut. Hihi ...Kul att du dela med dig av din förlossnings berättelse.Kram Olelsi / Nettan i Hälsingland.

3 PETRA AKA SHORTY:

skriven

aww vilken fin berättelse, längtar tills det är min tur. Grattis grattis =)

4 sofia - mamma till Levi:

skriven

Åh va härligt det låter! Att det gick så bra :) Var förlossningen med mercedes jobbigare? :) KRAM på hela familjen!!

5 J:

skriven

Roligt att läsa!

Tycker du att förlossningen med Leon var "lättare" än den med Mercedes ?Kram, J

6 hallonmamma:

skriven

Vad duktig du var! :D Skönt allt gick fort. Verkligen en riktig drömförlossning nästan! Och herregud, att du inte sprack när han var så stor. That´s awesome!

7 Cecilie - Bloggvärldens mest musikfyllda blogg:

skriven

Åh gud så härligt! :D GRattis!!

8 Elinlillie:

skriven

vad är kvaddlar för något? :)

9 Linda:

skriven

Åh vad roligt att läsa. Det låter verkligen som en drömförlossning! Men vilken tur att det gick så bra eftersom han kom ut som han gjorde!

Kram

10 Denise - Ännu en mammablogg:

skriven

åh så underbar förlossning :D S¨himla roligt att läsa! Underligt hur du klarade dig från att spricka med tanke på hur stor han var samt hur han kom ut, lucky u :D Grattis igen gumman!

11 Julia 20 år och två barnsmamma:

skriven

Låter ändå som en väldigt bra förlossning! Hoppas du också upplevde det så.. Var det lättare denna gången än med Mercedes? Jag kände att Élodies förlossning var mycket lättare eftersom man visste hur ont värkarna skulle göra och hur man skulle trycka på där på slutet :D

12 Carolina:

skriven

Underbart att få läsa :-) kram

13 Annah - blivande tvåbarnsmamma:

skriven

Roligt att få läsa, åh nu börjar jag bli nervös inför våran.. :/

KRam

14 Mother, Married & Twenty:

skriven

Alltid spännande att läsa förlossningsberättelser :) Vilken tur att allt gick bra med tanke på hur han kom och allt.

15 Hannele - Mamma till Kevin & Gravid igen ♥:

skriven

Grattis till pojken ^^

16 Caroline - Mamma till Freija & Loke.:

skriven

Härlig berättelse.

17 Kicki - Mamma till Kevin:

skriven

Stort Grattis till lillkillen!

Brukar läsa din blogg(dålig på att kommentera) men har varit sjuk ett par dagar och missat att han äntligen kommit!

Grattis igen!

18 ELINLICIOUS [BEROENDEFRAMKALLANDE]:

skriven

Hej! :)

Skulle du vilja vara med i min tävling där man kan vinna ett valfritt handgjort smycke ifrån haze design? :) kramLänk till tävlingen :

http://eliinlicious.blogg.se/2012/june/tavling-vinn-valfritt-

Kommentera här: